Denne veilederen er utarbeidet for lærere og helsesykepleiere i skolen. Her finner du inngående informasjon om spiseforstyrrelser og hva det egentlig handler om. Du får gode råd om bekymringssamtalen og hvordan man som helsesykepleiere /lærer kan jobbe med forebygging, avdekking og håndtering av spiseforstyrrelser. I tillegg inneholder heftet øvelser som er gode verktøy for å styrke selvfølelsen hos barn og unge. Heftet består av en generell del, en del rettet mot lærere, en del rettet mot helsesykepleiere og en del med konkrete øvelser.
Når kan jeg søke hjelp? Hvor går grensen? En liten brosjyre i lommeformat, rettet mot personer med et vanskelig forhold til kropp, mat og følelser.
Lær mer om spiseforstyrrelser, årsaker og kjennetegn. Her får du også råd om hvordan du kan hjelpe dersom du står nær noen som har en spiseforstyrrelse.
Trening og fysisk aktivitet kan være en fin måte å regulere følelser på. Men dersom trening er den eneste måten man klarer å la vonde og vanskelige følelser få utløp på, vil den positive effekten bli borte. Det er derfor viktig å få hjelp til andre måter å håndtere det vonde og vanskelige på, slik at treningen kan bli lystbetont. I denne brosjyren får man informasjon og råd, når treningen har blitt destruktiv.
Hvordan du snakker om din egen kropp påvirker ikke bare deg selv, men også de rundt deg. Dette vil ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser gjøre folk bevisste på gjennom kampanjen #skifttema.