KS Ung

KS Ung er en samling digitale læringsspill og ressurser om lokaldemokrati, kommuner og yrker i kommunal sektor. Ressursene er gratis og passer for elever på 10. trinn og i videregående opplæring. Vi tar også imot klasser i KS Besøkssenter for å spille det interaktive læringsspillet Kommunespillet.
 
KS er kommunesektorens interesseorganisasjon, utviklingspartner og landets største offentlige arbeidsgiverorganisasjon. Alle kommuner og fylkeskommuner er medlemmer. KS arbeider for en selvstendig og nyskapende kommunesektor.
 
Trykt materiell for bestilling

KS Ung og KS Besøkssenter

I KS Besøkssenter i Oslo kan elever spille det interaktive læringsspillet Kommunespillet. Det er gratis å komme på besøk!

KS Ung er en samling digitale spill, læringsressurser og filmer om lokaldemokrati, kommuner, medbestemmelse og yrker i kommunal sektor. Ressursene er gratis og passer for elever på 10. trinn og i videregående skole. Oppleggene er tilrettelagt etter ny læreplan og det tverrfaglige temaet demokrati og medborgerskap, og egner seg særlig for samfunnsfag, samfunnskunnskap, politikk og menneskerettigheter og helse og oppvekstfag.

Kommunespillet i KS Besøkssenter

I KS Besøkssenter i Oslo kan elever spille det interaktive læringsspillet Kommunespillet. I spillet lærer elevene om lokaldemokrati, medbestemmelse, velferdsteknologi og kommunale oppgaver. Oppgaven er å bygge et omsorgssenter for eldre i Snasen kommune. Elevene må finne innovative løsninger og vurdere økonomi, miljø og rekruttering. Det er gratis å komme på besøk!

Lokasjon: Haakon VIIs gt. 9, 0161 Oslo

KS Besøkssenter er en del av nettverket Ut av klasserommet

Registrer her