Subjectaid.no bruker informasjonskapsler. Ved å klikke her godkjenner du informasjonskapsler og brukervilkår.

Landsrådet for Norges Barne- og Ungdomsorganisasjoner, LNU

Intervju med Diego A. Vaula Foss, Politisk rådgiver, Landsrådet for Norges Barne- og Ungdomsorganisasjoner

 

Hvem er LNU, og hva vil dere belyse?

LNU er paraplyorganisasjonen for norske barne- og ungdomsorganisasjoner. Vi har 97 medlemsorganisasjoner med til sammen 450 000 medlemskap, og har alle de norske ungdomspartiene blant våre medlemmer. Vi mener at unges medvirkning og demokratiske deltakelse kjerneverdier i samfunnet vårt, og jobber for å fremme unges deltakelse i demokratiet og kunnskap om dette.

Fortell om deres oppdrag og hvorfor dere tok frem deres materiell sammen med Norges alle politiske ungdomspartier?

Dette er egentlig en idé som kom fra et av ungdomspartiene. De henvendte seg til oss og spurte om ikke vi kunne koordinere et felles valgmateriell. Vi syntes tanken om et felles materiell hvor alle de politiske ungdomspartiene kan presentere seg selv var veldig god, så vi tok kontakt med resten av ungdomspartiene. Da det viste seg at de også var interessert ble det naturlig for oss å koordinere prosjektet.

Hva synes dere er viktig å informere elevene om innfor valget 2019?

For oss er det viktigste å vise frem bredden av norske ungdomspartier. Vi vil gi ungdomspartiene en plattform hvor de selv kan formidle sine kampsaker og hva de står for norske elever. Kanskje kan undervisningen oppleves enda mer nøytral når partiene selv får presentere seg slik de selv ønsker, og dermed også skape et grunnlag for enda bedre politiske diskusjoner i klasserommet.

diego.jpg

Diego A. Vaula Foss, LNU

LNU logo.png

 

Tilbake til produktene