Subjectaid.no bruker informasjonskapsler. Ved å klikke her godkjenner du informasjonskapsler og brukervilkår.

KFUK-KFUM-Speiderne

Intervju med Bente Pernilla Høye, Programkonsulent, KFUK-KFUM-Speiderne

 

Hei Bente! Hvem er KFUK-KFUM-speiding, fortell om deres arbeid.

KFUK-KFUM-speiderne er en av Norges største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner med 11.000 medlemmer fordelt på 250 grupper over hele landet. Vi tilbyr speiderarbeid for barn og ungdom i alle aldre.

Hvorfor har dere laget materiellet «Dagsturen»?

I anledning Friluftslivets år 2015, ønsker vi å vise elever og lærere over hele landet hvordan lokalmiljøet kan brukes som læringsarena. På den måten håper vi å inspirere til mer friluftsliv, som er en av våre kjerneverdier. Barn og unge sitter generelt alt for mye stille, -men man trenger ikke sitte stille for å lære noe!

Hvordan vil dere at lærerne skal bruke materiellet på best mulig måte?

Det er flere måter å bruke materiellet på: det kan brukes som inspirasjon, men er også et fiks ferdig opplegg for å gjennomføre en undervisningsdag ute i det fri. Vi har spesielt lagt vekt på læringsmål etter 4. og 7.trinn, og ønsker at skolene, der det er praktisk mulig, lar elever på 7.trinn få en sentral rolle i både planlegging og gjennomføring av turen. Dette i tråd med vår ideologi om personlig vekst og ungt lederskap. Våre egne medlemmer på 7.trinn har mulighet til å oppnå et helt eget speidermerke dersom de er med på å planlegge en slik tur på sin skole.

 

Bente.png

Bente Pernilla Høye, KFUK-KFUM-Speiderne

KMspeider_logo.jpg

 

 

 

Tilbake til produktene