Subjectaid.no bruker informasjonskapsler. Ved å klikke her godkjenner du informasjonskapsler og brukervilkår.

Dyrebeskyttelsen

Intervju med Annette Bjørndalen Søreide

 

Fortell mer om Dyrebeskyttelsen og deres arbeid? 
 

Dyrebeskyttelsen Norge er en landsdekkende dyrevernorganisasjon med 27 lokalavdelinger spredt fra nord til sør. Med over 8000 medlemmer, er vi en av landets største og eneste landsdekkende dyrevernorganisasjon som gir praktisk hjelp til dyr i nød. Siden 1859 har vi arbeidet for at dyr skal bli behandlet med respekt og medfølelse. Dette gjør oss til en av verdens eldste dyrevernorganisasjoner.

Våre 27 lokalavdelinger redder hvert år over 6000 dyr i nød, og gir disse en ny mulighet i livet. Lokalavdelingene bistår også i tilsynssaker hos Mattilsynet og politiet. I tillegg til det praktiske dyrevelferdsarbeidet, jobber vi også med opplysningsarbeid mot publikum, politikere og beslutningstakere, for å få gjennomslag for saker som vil øke dyrenes velferd. Opp gjennom tidene har vi blant annet fått gjennomslag for viktige saker som innføring av en egen dyrevelferdslov på 1930-tallet, påbud om bedøvelse før slakt, avvikling av pelsdyrnæringen, innføring av dyrekrimenheter i alle landets politidistriker og sist men ikke minst, utarbeidelse av egen forskrift rundt avl av familiedyr som kommer i nær fremtid.
 

Dere har to blad som distribueres gjennom oss på Subjectaid, Dyrenes verden og Dyrenes forsvarer. Fortell litt mere om de?
 

Dyrenes Forsvarer er hovedmedlemsbladet til dyrebeskyttelsen Norge, og sendes ut til alle våre medlemmer 4 ganger i året. Bladet tar for seg aktuelle saker innen temaet dyrevelferd og lar våre lesere holde seg oppdatert på arbeidet til organisasjonen. målgruppen for medlemsbladet er for ungdommer 13 år og oppover.

dyrenes verden er barnebladet til barneklubben vår, dyredetektivene. I barnebladet tar vi opp temaer om dyrevelferd, spesielt med fokus på hvordan barn kan passe på at dyrene har det bra og hvem de skal snakke med om de opplever at dyr ikke har det godt. barnebladet kommer ut 4 ganger i året, og inneholder både artikler og oppgaver til barna.
 

Hvordan håper dere at materiellet skal brukes i skolen og hva vil dere at elevene skal LÆRE seg? 

Vi har som mål å få mer dyrevelferd inn på timeplanen. Vi håper at medlemsbladene våre bidrar til at lærere og forelesere setter mer fokus på dyrevelferd i undervisningen, enn det som er tilgjengelig i lærebøkene i dag.


Annette Bjørndalen Søreide1 mindre Foto_Anne_K_Harkestad.jpg

Tilbake til produktene