Subjectaid.no bruker informasjonskapsler. Ved å klikke her godkjenner du informasjonskapsler og brukervilkår.

Velkommen til subjectaid.no!

Velkommen til subjectaid.no!

Slik gjør du

1. Velg materiell

Oppgi hvor mange eksemplarer du vil ha av et materiell, og legg det i kundevognen.

2. Legg ordre

Når du har bestilt alle artiklene du vil ha – gå til den grønne knappen ”Vis/fullfør ordren” øverst til høyre.

3. Logg inn

For å gjennomføre bestillingen – logg inn hvis du allerede er medlem. Ellers klikker du på ”Nytt medlem” og fyller ut leveringsadressen.

4. Bestill

Gjennomfør bestillingen – du får materiellet i løpet av et par dager. Helt kostnadsfritt og fraktfritt.

Norges Jeger- og Fiskerforbund

Intervju med Christian Alex Kiøsterud, NJFF ung NJFF UNGmagasin Norges Jeger- og Fiskerforbund

 

Fortell mer om Norges Jeger- og Fiskerforbund og deres arbeid? 

Norges Jeger- og Fiskerforbund er en landsdekkende organisasjon som arbeider for å ivareta mulighetene for å utøve jakt og fiske i Norge. Vi er opptatt av å sikre en god naturforvaltning, slik at vi har en frisk natur som produserer et overskudd av vilt og fisk som vi kan høste av. NJFF ønsker barn og unge velkommen inn i våre verden, og har allerede i dag 20 297 barne- og ungdomsmedlemmer. 

 

Dere har laget et hefte om frilufsliv. Hvorfor er det så viktig for elevene å vite mere om det? 

Bladet har som hensikt å senke tersklene for å komme i gang med jakt og fiske, samt å inspirere. Hvert år tar våre fylkeslag og lokalforeninger med mange tusen barn og ungdom ut på tur. Vi ser at svært mange har stor glede av dette, men opplever at det er høye terskler og ofte lite kunnskap om jakt og fiske hjemme og på skolen. Jakt og fiske er mosjon, naturvern, læring, spenning og så mye mer. Vi håper flere får sjansen til å få en skikkelig sjøørret på kroken eller sitte å høre losen komme nærmere og nærmere. Kort sagt ønsker vi å nå ut til ungdom med inspirasjon og kunnskap. Vi ser også at stadig flere skoler tilbyr jegerprøven i valgfag. Da er det viktig at vi også kan bidra til å senke terskler og inspirere til å bli med ut på jakt, og da tror jeg bladet kan være midt i blinken. 

 

Fortell om Camp Villaks og hvorfor dere vil nå ut til ungdommer? 

Camp villaks er et fantastisk prosjekt. Sammen med Norske Lakseelver inviterer vi ungdom til å komme og lære å fiske laks. I år har vi 15 helgecamper rundt om i hele landet. Vi byr på noe av det beste laksefiske i verden og det må vi sørge for at også ungdom får nyte godt av. For å bevare de verdifulle villaksstammene våre, er vi nødt til å ha rekruttering av folk som ønsker å fiske og derfor tar vare på mulighetene og villaksstammene. Med på laget har vi også Sparebankstiftelsen. De bidrar stort og gjør at vi kan gjøre dette svært billig for ungdom i hele landet. 

 

Hvordan ser fremtiden ut for yrkesgrupper innom jakt og fisk?

Stadig flere skoler satser på egne linjer med fiske og/eller jakt. Både videregående og høyskoler. Det er i dag flere interessante jobbmuligheter og det vil nok bli mer i framtiden. Jakt og fiske er både næring og hobby, og begge deler blir stadig mer populært. 

 

Hva er det beste med og være ute i naturen? 

Det beste med å være ute i naturen for meg er at jeg alltid lærer noe nytt, alltid ser noe nytt. Dessuten er det en fantastisk måte å koble av på. Vekk fra kjas og mas. 

Skärmavbild 2018-01-16 kl. 14.50.36.png

Christian Alex Kiøsterud, NJFF ung NJFF UNGmagasin Norges Jeger- og Fiskerforbund 

Tilbake til produktene