Subjectaid.no bruker informasjonskapsler. Ved å klikke her godkjenner du informasjonskapsler og brukervilkår.

Ma-Ungdom

Intervju med Stig Eid Sandstad, daglig leder i MA-Ungdom

Hei Stig!

Fortell om deres organisasjon og hvorfor det er viktig at dere finnes.

MA-Ungdom jobber for en rusfri trafikk, og er Norges eneste trafikksikkerhetsorganisasjon for ungdom. Vi arbeider hver dag for å redusere tallet på ungdommer som blir drept eller hardt skadd i trafikken. Vi jobber forebyggende gjennom prosjekter, kampanjer og lokale klubber rundt om i landet. MA-Ungdom er ungdomsorganisasjonen til MA-rusfri trafikk. Trafikksikkerhet er et tema som er viktig for alle uansett alder, og kanskje spesielt for ungdom som akkurat har fått lappen. Vi har et viktig samfunnsoppdrag. Det er ikke i trafikken vi skal miste ungdommene våre, og da mener vi det er viktig med forebygging. 

 

En av deres hefter er en lærerveileder til en e-læringskurs, kan du fortelle mer om den?

MA-Ungdom har lenge tenkt på at vi ønsker å utvikle et e-læringskurs om rus i trafikken. Vi fikk midler av Samferdselsdepartementet i 2017 til å gjøre nettopp dette. E-læringkurset er delt opp i fire deler. Del 1 handler om trafikksikkerhetsarbeidet, del 2 handler om rusmidler, del 3 handler om lover, regler og konsekvenser og del 4 handler om holdninger og atferd. I tillegg er det lagt inn en sluttest med 10 spørsmål som oppsummerer hele kurset. Kurset er laget spesielt for ungdom og inneholder filmer, animasjoner og oppgaver underveis for å få frem budskapet.

 

Hvordan håper dere at materiellet skal brukes i skolen og hva vil dere at elevene skal lære seg?

Kurset er veldig fleksibelt å bruke, men vi håper allikevel lærerne tar seg en time med klassen og går gjennom hele kurset, eventuelt deler det i to bolker. I lærerveiledningen er det også lagt opp til flere diskusjonsspørsmål underveis innenfor de ulike temaene som vi tror det kan være spennende for elevene å diskutere i plenum. Vi ønsker at elevene skal lære seg hvordan rusmidler påvirker oss og hvorfor dette ikke passer inn i trafikken. Vi ønsker at elevene skal få nyttig og riktig kunnskap om temaet slik at det bli lettere å ta riktige valg. Vi ønsker ikke å komme med noen pekefinger, men heller få elevene til å tenke litt selv. Målet er å informere om – og skape gode holdninger knyttet til rus i trafikken.

stig-eid-sandstad-487x600.jpg

Stig Eid Sandstad, daglig leder i MA-Ungdom

__ad.litiumdrift.se_dfs_litiumdrift02_Utbudet-Rev1_Prod_Files_Temp_491.jpg

Tilbake til produktene