Subjectaid.no bruker informasjonskapsler. Ved å klikke her godkjenner du informasjonskapsler og brukervilkår.

Children At Risk Foundation

Intervju med Sigve Fjeldtvedt, daglig leder I Kolibri - Children At Risk Foundation

 

Hei Sigve! Hvem er Kolibri CARF? fortell om deres arbeid!

Kolibri - Children At Risk Foundation  er en humanitær stiftelse med hovedkontor i Bergen.  Vi arbeider for å bedre situasjonen for barn som lever i urbane risikoområder. Vi har våre prosjekter i Brasil, i São Paulo regionen. Vi kaller disse barna risikobarn, og det begrepet omfatter både gatebarn og barn og unge som vokser opp i favelaområder, preget av fattigdom, rus, kriminalitet og vold.

Dere har laget undervisningsopplegget «Risikobarn i Brasils storbyslum» som er mer høyaktuelt enn noensinne med tanke på fotball-VM som gikk av stabelen nå i sommer. Hva handler materiellet om og hva er bakgrunnen for utgivelsen?

Selv om Brasil ser flott og fargerik ut på overflaten, er dette et land med store forskjeller. Fremdeles er det tolvtusen gatebarn i São Paulo, og de kommer fra favelaområdene. Vi jobber forebyggende i disse områdene, for å gripe fatt i barna før det kommer så langt at de havner på gaten.
Undervisningsmateriellet har stoff om denne situasjonen, men også om hvordan barn overlever her og om alt det positive i livet, selv om de lever i en risikosone.
Fotball VM har jo virkelig satt fokus på problemene Brasil strir med. Vi tror det er viktig at barn i Norge får kunnskap om dette, får et innblikk i hvordan barn lever og overlever i andre kulturer, og at vi kan kjempe en kamp sammen med dem, slik at de selv kan endre sin situasjon.

Materiellet  inneholder stoff om gatebarn, fotball, leker og gjenbruk, papirdrager, karneval, capoeira og slaveriet. Fra barnehager i Brasil har vi fått idéer til malerverksted, karnevalsmasker, påskemasker, matoppskrifter, sanger og hvordan lage drager. Her er også idéer til hvordan barn kan hjelpe.

Hvem er målgruppen og hvordan kan skolene og barnehagene bruke det?

Materiellet har fokus på de minste barna (barnehage og småskolen) og heftet er først og fremst et hefte for underviseren . Det er altså ikke et elevhefte, men et idéhefte. Materiellet inneholder både metodisk del, faktastoff og forslag til aktiviteter og oppgaver.

 

Sigve.jpeg

Sigve Fjeldtvedt, Children At Risk Foundation

carf logo.png

 

 

Tilbake til produktene