Subjectaid.no bruker informasjonskapsler. Ved å klikke her godkjenner du informasjonskapsler og brukervilkår.

Velkommen til subjectaid.no!

Velkommen til subjectaid.no!

Slik gjør du

1. Velg materiell

Oppgi hvor mange eksemplarer du vil ha av et materiell, og legg det i kundevognen.

2. Legg ordre

Når du har bestilt alle artiklene du vil ha – gå til den grønne knappen ”Vis/fullfør ordren” øverst til høyre.

3. Logg inn

For å gjennomføre bestillingen – logg inn hvis du allerede er medlem. Ellers klikker du på ”Nytt medlem” og fyller ut leveringsadressen.

4. Bestill

Gjennomfør bestillingen – du får materiellet i løpet av et par dager. Helt kostnadsfritt og fraktfritt.

Forbrukerrådet

Intervju med Elisabeth Realfsen, Redaktør og daglig leder på Finansportalen

 

Hei Elisabeth!
Hvem er Finansportalen? Fortell om deres arbeid.

Finansportalen.no er en tjeneste fra Forbrukerrådet, som skal gi forbrukerne makt og mulighet til å ta gode valg i markedet for bank- forsikrings- og investeringsprodukter. Portalen består av digitale verktøy som hjelper forbrukerne til å sammenlikne finansielle tjenester. Vi er også Norges representanter i OECDs nettverk International Network on Financial Education (INFE). Gjennom dette arbeidet har vi blitt opptatt av å dekke ungdommens behov for opplæring i bruk av tjenester fra finansnæringen, selv om mange av dem ikke er tilgjengelige for ungdom under 18 år. Ettersom finansportalen er laget for voksne over 18 år, har vi måttet tenke «utenfor boksen» for å lage et tilbud til ungdom. Vår digitale læringsressurs er tilpasset unge på cirka 15 år, men kan også godt brukes av voksne. Det består av filmer og digitale undervisningsoppgaver, og skal kunne brukes både i klasseromsundervisning og som verktøy for selvstudier.

Hvordan håper dere materiellet skal bli brukt i skolen, og hva vil dere at elevene skal lære av det?

Vi har laget et digitalt opplegg spesielt tilpasset et kompetansemål for matematikk fellesfag i 10. årstrinn. Opplegget består av filmer og interaktive oppgaver. Elevene skal her blant annet lære å gjøre beregninger om forbruk, bruk av kredittkort, sette opp budsjett og regnskap, og mye mer. Vi håper også at de vil oppleve det stimulerende å få oppgaver og eksempler hentet fra virkelige produkter og faktiske priser gjennom å bruke Finansportalen.no som kilde.

Hvorfor er det viktig for dere å satse på elever i 10-klasse?

Vi er simpelthen nødt til å forberede ungdommen på å bli brukere av finansielle tjenester, slik at de kan bli gode og kritiske voksne forbrukere. Vi må på en leverandøruavhengig måte forsøke å gi dem et begrepsapparat og en kritisk vurderingsevne, slik at de mestrer sin personlige økonomi, og unngår de mange fellene på dette området.

 

 

 

 

 

 

 

Elisabeth Realfsen, Redaktør og daglig leder på Finansportalen

Tilbake til produktene