Norges sopp- og nyttevekstforbund

Fire dager gjennom sesongen 2024 får du kunnskap og tips til hvordan du kan ta i bruk sopp og nyttevekster i undervisningen

Norges sopp- og nyttevekstforbund er i gang med å øke sin satsning på skoler og barnehager. Vi har holdt kurs for elever og personalgrupper. Erfaringene viser at mange er nysjerrige på å bruke sopp og nyttevekster, også i en pedagogisk sammenheng.

Vi ønsker derfor å nå ut til enda flere! Visjonen er:
«Alle barn bør få oppleve gledene ved å spise mat de har sanket selv!»

For å oppnå dette ønsker vi å henvende oss til lærere og pedagoger som igjen kan videreformidle kunnskap om spiselighet og sikkerhet når man sanker. Dette er en annerledes og morsom aktivitet for hele gruppa der vi kan trekke inn kunnskap innenfor mange fagområder!

Botanikk – du må vite med sikkerhet hvilken art du holder i hånden før du kan spise den! Mykologi – Hva er egentlig en sopp? Lokalkunnskap – hvilke arter vokser her i området. Har vi ulike naturtyper der det vokser ulike arter? Historie – fra sanker til jordbruker. Mat og helse – nye smaker og vakre farger, samt giftstoffer og matsikkerhet. Bærekraftig utvikling – kortreist mat, så lenge vi tar vare på bestanden og voksestedet til artene vi sanker.

Vi vil komme inn på flere av disse temaene i løpet av de fire seminardagene. Det viktigste er imidelrtid at dere blir sikre på noen enkle arter og får praktiske konkrete tips til hvordan disse kan identifiseres, sankes og tilberedes sammen med elevene på en trygg måte.


Registrer her