Libresse

Om Libresse og «Bli venn med kroppen din»! 
Hos Libresse har vi jobbet med mensen i over 40 år, og like lenge har vi vært opptatt av å lage mensbeskyttelse som føyer seg etter kroppen. For oss er det derfor helt naturlig å snakke om hvordan kroppen har det – ikke bare under selve mensen, men gjennom hele syklusen. Vi vil at den som skal få eller nettopp har fått mensen, skal føle seg trygg på hva som skjer, og hvorfor det skjer. Kort og godt at hen skal bli venn med kroppen sin og ta vare på den på samme måte som man tar vare på en god venn: være snill mot den, lytte til den og forstå den. På den måten tror vi nemlig at tenårene kan bli litt lettere.
 
Trykt materiell for bestilling
Kompletter med digitalt materiell
Alle digitale filer knyttet til materialer du bestiller sendes automatisk til din registrerte e-postadresse innen en uke etter at du har lagt inn bestillingen. Du kan også laste dem ned direkte her
Opplæringsbok

Vår opplæringsbok er en lengre versjon av informasjonsbrosjyren i startpakken. Boken inneholder mye mer informasjon om mensen, de fire fasene i menssyklusen, puberteten og hva som skjer med kroppen og hodet. Boken er digital, men du kan selvfølgelig laste den ned og skrive den ut. Du kan dele den ut samtidig med startpakken eller fortelle at den ligger på libresse.no, hvis noen vil lære mer.


Libresse

Intervju med Oda Mustorp som forteller om Libresses materiell som er en startpakke som inneholder en informasjonsbrosjyre, to dagbind med vinger, ett nattbind med vinger og to truseinnlegg av typen Regular.

Fortell om ressursmateriellet deres

Dette materiellet har vi utarbeidet spesielt for å hjelpe alle som er på vei inn i puberteten og får mensen for første gang. Materiellet er en startpakke som består av en informasjonsbrosjyre, to dagbind med vinger, ett nattbind med vinger og to truseinnlegg av typen Regular. Vi håper at dette materiellet kan veilede og hjelpe unge gjennom første del av puberteten ved å forklare hva mensen er, hvilke fire faser menssyklusen består av, og hvilke produkter man kan bruke.

Hvorfor har dere utarbeidet dette materiellet?

Vi har utarbeidet denne startpakken for at unge skal få mer kunnskap og dermed en enda bedre forståelse av kroppen sin og alt som skjer med den. For at tenåringer skal få svar på ting de ofte lurer på om mensen og puberteten. Vi ønsker også å vise hvilke produkter som finnes, og hvordan de kan brukes. 

Hvorfor vil dere formidle denna informasjonen till lærere og elever?

Vi synes det er viktig å formidle denne informasjonen til skoler og lærere, og vi ser på startpakken vår som en hjelp når de skal undervise elevene sine om puberteten og mensen. Lærerne får da noe fysisk å dele ut og vise frem. Elevene kan også ta med seg materiellet hjem for å lese og lære mer. Dessuten får de produkter som de kan bruke, eller ha hjemme hvis de ennå ikke har fått mensen. Vi tror og håper at dette kan gjøre det enklere for lærere å undervise om disse temaene.

Hvordan håper dere at materiellet vil bli brukt i skolen, og hva vil dere att elevene skal lære av det?

Vi håper at dette materiellet kan hjelpe lærere som skal undervise om pubertet, mensen og de fire ulike fasene i menssyklusen. Vi håper at alle elever som trenger dette materiellet, skal få en startpakke hver, slik at de får både informasjon og produktprøver. 

Hva er den beste måten å bruke materiellet på?

Vi ønsker at lærerne skal dele ut materiellet til alle som snart kan få mensen og begynner å stille spørsmål. Vi mener at startpakken går hånd i hånd med undervisningen i disse temaene. 
Oda Mustorp - Brand Manager Libresse Region Norden