Ut av klasserommet

Interaktive læringssentre. Samfunnsaktuelle og engasjerende spill og besøk, primært for 8.-13. skoletrinn og studenter/lærere.
Engineerium / Norges Bank Kunnskapssenter, Nordea Besøkssenter / The Salmon, Kreftforeningens Vitensenter, KS Besøkssenter.
Trykt materiell for bestilling

Ingeniører for en dag hos Engineerium

På Engineerium lærer elever i alle aldre om teknologi, innovasjon og energi.

I vårt læringsspill, Engineering Challenge blir elever i 9. – 13. trinn utfordret til å utvikle et nyoppdaget oljefelt. I team må de vurdere bruk av teknologi, prosjektets økonomi, diskutere HMS og hvordan lokalsamfunnet blir påvirket.

Vi tilbyr også et foredrag om teknologiutvikling i samfunnsfag for 8. – 13. trinn. For barnetrinnet har vi opplegg som tar utgangspunkt i et naturfaglig prinsipp, med utfordringer og aktiviteter.

Engineerium består av en stor utstilling om teknologi og energi, og er Aker-selskapenes besøkssenter. Du finner oss på Fornebu, 15 min med buss fra Nationaltheatret. Alle skolebesøk er gratis.

Engineerium er en del av nettverket Ut av klasserommet.

Registrer her

Lær mer om en av Norges viktigste næringer hos The Salmon

Hos kunnskapssenteret The Salmon er tematikken havet som fremtidens matfat. Skoleopplegget dekker teknologi og bærekraftig matproduksjon, samfunnsøkonomisk betydning, yrkesmuligheter og laks som mat.

Det pedagogiske programmet er tilpasset den nye læreplanen og dekker kjerneelementer i flere fag; eksempelvis naturfag, samfunnsfag, mat og helse, arbeidslivsfag samt utdanningsvalg. Skoleprogram er tilpasset ungdomsskoleelever og et besøk varer i ca 90 min. Programmet veksler mellom gruppeoppgaver med bruk av nettbrett og installasjoner, samt presentasjon, film og samtaler i plenum. The Salmon holder til på Tjuvholmen i Oslo. Alle besøk er gratis. The Salmon er en del av nettverket Ut av klasserommet.

Registrer her

Interaktivt økonomispill for 9.trinn, 10.trinn og VGS i Nordea Bank

Nordea Bank tilbyr gratis besøk med læringsspillet Ta kontroll, et læringsverktøy i personlig økonomi.

Nordea Bank tilbyr gratis besøk med læringsspillet Ta kontroll, et læringsverktøy i personlig økonomi. Spillet gir et innblikk i bankens rolle i samfunnet og noen av de yrker som finnes innen banknæringen, samt grunnleggende forståelse og kunnskap om pengenes verdi, inntekt og forbruk.

Besøket tar 2 timer - minimum antall elever er 16, og maks antall elever er 30. Lokasjon: Essendropsgate 7, Oslo

Nordeas besøkssenter er en del av nettverket Ut av klasserommet.
 

Registrer her

KS Ung og KS Besøkssenter

I KS Besøkssenter i Oslo kan elever spille det interaktive læringsspillet Kommunespillet. Det er gratis å komme på besøk!

KS Ung er en samling digitale spill, læringsressurser og filmer om lokaldemokrati, kommuner, medbestemmelse og yrker i kommunal sektor. Ressursene er gratis og passer for elever på 10. trinn og i videregående skole. Oppleggene er tilrettelagt etter ny læreplan og det tverrfaglige temaet demokrati og medborgerskap, og egner seg særlig for samfunnsfag, samfunnskunnskap, politikk og menneskerettigheter og helse og oppvekstfag.

Kommunespillet i KS Besøkssenter

I KS Besøkssenter i Oslo kan elever spille det interaktive læringsspillet Kommunespillet. I spillet lærer elevene om lokaldemokrati, medbestemmelse, velferdsteknologi og kommunale oppgaver. Oppgaven er å bygge et omsorgssenter for eldre i Snasen kommune. Elevene må finne innovative løsninger og vurdere økonomi, miljø og rekruttering. Det er gratis å komme på besøk!

Lokasjon: Haakon VIIs gt. 9, 0161 Oslo

KS Besøkssenter er en del av nettverket Ut av klasserommet

Registrer her

Interaktivt kunnskapssenter for videregående skole i Norges Bank

Norges Bank Kunnskapssenter tilbyr gratis besøk med læringsspillet Horisont, et rollespill om sentrale økonomisk tema og Norges Banks rolle i samfunnet.

Norges Bank Kunnskapssenter tilbyr gratis besøk med læringsspillet Horisont, et rollespill om sentrale økonomisk tema og Norges Banks rolle i samfunnet. Besøket tar ca. 2,5 timer inkl. pause med servering av mat. Maks antall elever er 30. Book besøk her: kunnskapssenteret@norges-bank.no. Lokasjon: Bankplassen 2, Oslo.

Norges Banks Kunnskapssenter er en del av nettverket Ut av klasserommet.

Registrer her