Psoriasis- og eksemforbundet

Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) er en interesseorganisasjon for personer med hudsykdommer som psoriasis, atopisk eksem, hidradenitis suppurativa (HS) og kronisk urtikaria (elveblest). Flere av medlemmene har også leddsykdommen psoriasisartritt. PEF har vært pasientens stemme i over 60 år og har i dag lokallag over hele landet. Psoriasis- og eksemforbundet ung (PEF-ung) er en barne- og ungdomsorganisasjon som jobber for barn og unge som har en hudsykdom. Som medlem i PEF-ung blir du en del av et felleskap med andre unge som har en hudsykdom. Mer informasjon på hudportalen.no og pefung.no 


Trykt materiell for bestilling
Kompletter med digitalt materiell
Alle digitale filer knyttet til materialer du bestiller sendes automatisk til din registrerte e-postadresse innen en uke etter at du har lagt inn bestillingen. Du kan også laste dem ned direkte her
Jubileumsfilm Atopisk eksem

Iselin Eriksen våknet en dag etter at hun hadde fylt 18 år med røde flekker i ansiktet. Flekkene forsvant ikke, og det ble noen turer til fastlegen. Og det var noen runder før hudlege nummer tre ga henne diagnosen atopisk eksem. "Da jeg fant ut at jeg hadde diagnosen eksem, så følte jeg meg ganske alene. Jeg hadde selv aldri hørt om diagnosen", forteller hun. Helt tilfeldig fant hun Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) og tenkte at dette er noe for henne. Hun meldte seg inn, og siden har hun vært med i organisasjonen. "Det er en viktig del av livet mitt, og jeg er glad for å være en del av det", sier hun.

Mer enn det du ser - en film om barn og hudsykdom fra Psoriasis- og eksemforbundet

Denne informasjonsfilmen fra Psoriasis- og eksemforbundet (PEF) handler om barn og hudsykdommer. Röst kommunikasjon har produsert filmen, og det er laget en tilhørende nettside, hudskolen.no. Der finnes det praktiske råd og tips til voksne som jobber med barn som har en hudsykdom, som psoriasis, atopisk eksem og hidradenitis suppurativa (HS).

Kortstokken

Psoriasis- og eksemforbundet har sin egen kortstokk. I tillegg til å være en tradisjonell kortstokk, gir den informasjon om hudsykdommer. Kortene er del inn i fire ulike kategorier, og det er samtaleverktøy, faktaopplysninger om hudsykdommer, råd og tips og «Jeg skulle ønske du visste…om min huddiagnose.» Samtaleverktøyet er uavhengig av diagnose. Er du interessert i å bestille PEF-kortstokken? Send oss en henvendelse på epost post@pefnorge.no og motta den gratis i posten.