Miljøagentene

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. Vi vil skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos flest mulig barn på barns premisser. Vi arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe. Miljøagentene ønsker en jord hvor menneskene vet hva naturen tåler og handler og lever etter det. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for at alle skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår. Alle miljøagenter har rett til å si ifra.
Trykt materiell for bestilling

Miljøagentene

Miljøagentene ønsker en jord hvor menneskene vet hva naturen tåler og handler og lever etter det. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for at alle skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår.

Hei Anne! Hvem er dere?
Vi er Miljøagentene barnas miljøvernorganisasjon. Vi vil skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos flest mulig barn på barns premisser. Vi arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe.
Miljøagentene ønsker en jord hvor menneskene vet hva naturen tåler og handler og lever etter det. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for at alle skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår.


Dere gir ut bladet Miljøagentrapporten, fortell om det!
Miljøagentrapporten er vårt medlemsblad, som vi også sender ut til skolene via SubjectAid så ofte vi kan. Dette kommer ut seks ganger i året. Her tar vi for oss ulike tema, alt fra klimaforandringer, til luft, økologi og kollektivtransport. I hvert nummer følger det med et hemmelig oppdrag til alle miljøagenter, og vi har også egne faktasider, quiz og andre morsomme og lærerike oppgaver i bladet.

Hvordan kan man arbeide med innholdet i skolen?
Det finnes mange tema som man lett kan ta inn i pensum i skolen, og i tillegg til alt som står i bladene av både fakta og oppgaver har vi også et aktivitetshefte som kan lastes ned gratis på våre nettsider. Her kan dere finne flere oppdrag og aktiviteter som dere kan gjøre til de forskjellige årstidene.


Har dere noen tips på hvordan man sammen med sine elever kan arbeide i skolen for å bli mer miljøbevisst?
For det første er det jo en kjempefin mulighet og kunne bruke Miljøagentrapporten i undervisningen.  Og dersom dere vil ha flere oppdrag og aktiviteter finner dere dette også i aktivitetsheftet. Vi i Miljøagentene tror det er viktig å starte de gode miljøvanene tidlig, og både skolen og hjemmet er jo de to arenaene barn oppholder seg mest. Her fungerer enkle tiltak som gir en generell bevissthet rundt miljøvern, naturen og klima. Da kan man resirkulere all søppel, spare på strømmen, oppfordre alle elevene til å gå til skolen, og de som har lang skolevei og må ta buss kan oppfordre bussen til å stoppe litt unna skolen slik at man får seg en fin liten gåtur til skolen. På den måten får man både mosjon, frisk luft, og bedre luftkvalitet rundt skolen.
Og husk, alle miljøagenter har rett til å si ifra.

Anne Bleiklie, Kommunikasjonsleder Miljøagentene 
Lærerstemmer "Veldig godt tilpasset målgruppen. Gode tekster, med ikke for vanskelig språk. Elevene slipper å pløye seg gjennom for mange utfordrende fagbegrep/-uttrykk."